субота, 20. март 2021.

IZGRADNJA U CENTRU DESETKE

 

Izgradnja u centru desetke

Ulazimo u duhovni svet, za koji se kaže: „Videću suprotan svet”. Sada nije moguće da iz našeg sveta zamislimo taj preokrenuti svet, jer to nije jednostavan negativ, gde je crno umesto belog.

Čak i ukoliko pokušamo da dajemo ​​i volimo ovde, u ovom svetu, nećemo moći da pravilno reflektujemo davanje i ljubav u duhovnom svetu. Nemamo šta da povežemo s duhovnim svetom: nemamo razumevanje, ni oset, ni okus.

Tako, moramo da idemo zatvorenih očiju. U stvari, oči su nam zatvorene i ne vidimo ništa jer gledamo samo u svoju egoističnu želju. Pogled nam je usmeren ka našoj unutrašnjosti, i mi brinemo jedino o svom želucu.

A duhovno deluje upravo u suprotnom smeru. Nismo u stanju da zamislimo takvu suprotnost. I, ukoliko čak i učinim nešto suprotno, to ipak neće postati duhovno. Vrlo često imamo pogrešno razumevanje toga.

Hodati verujući u mudrace znači to da upute kabalista sledimo zatvorenih očiju, da bismo probudili manifestaciju duše unutar nas i otkrili sliku Stvoritelja, atribut davanja, Bina, uz pomoć Stvoritelja. Osoba treba barem da počne da gradi mesto za to, uslov za otkrivanje Više sile, tako da to mesto postane u nekoj meri slično Stvoritelju.

Tako, pre svega, potrebno je da načinimo ograničenje da bismo prostor oslobodili od egoističnih želja, a zatim da počnemo da izgrađujemo na njemu, sprat po sprat, faze davanja: 0-1-2-3-4.

Čistimo to mesto od svoje želje za primanjem da bismo dobili praznu platformu na kojoj možemo da gradimo konstrukciju davanja, to jest da dopustimo da Stvoritelj otkrije Njega i izgradimo to. Moram da uklonim svoje „ja”, svoj egoizam i dopustim da se Stvoritelj pojavi na tom mestu. Stvoritelj se pojavljuje jedino na takvom čistom mestu, koje sam Njemu stavio na raspolaganje.

A, za ovo nam je zaista potrebna pomoć naših prijatelja. U samom središtu našeg egoizma, u središnjoj tački u kojoj se mi, egoisti, ujedinimo, u središtu desetke, moramo da napravimo mesto za otkrivanje Stvoritelja, za manifestaciju kvaliteta davanja, tako da duša počne da raste sve više i više, od najnižeg nivoa, od svog rođenja: embrion, nega, sazrevanje.

Kvalitet davanja razvija se unutar kvaliteta primanja, jedna forma unutar druge, poput embriona koji raste unutar majčinog tela. I, premda je embrion za majku strano telo, priroda je uredila tako da ga majka ne odbaci, već ga, naprotiv, podržava i neguje na svaki mogući način, uz pažnju i ljubav. Čitavo veliko majčino telo funkcioniše tako da embrion raste.

I, uz istu ljubav kakvu ima brižna majka koja očekuje dete, mi moramo da se ujedinimo u desetku i pažljivo negujemo kvalitet davanja između nas. Niko od nas to ne može da neguje sam, već jedino zajedno, u povezanosti između nas, možemo da zamislimo kvalitet davanja i da ga negujemo sve više i više, iznad našeg kvaliteta primanja.

Čitavo naše telo, koje se zasniva na primanju, radiće na tome da se unutar njega razvije želja za davanjem, duhovni embrion koji se naziva čovek, Adam, jer će biti sličan (Dome) Stvoritelju.

Svoju dušu možete da izgradite jedino kroz kompletan duhovni organizam, što je grupa koja se poništava, oslobađajući mesto u svom središtu u kojem će biti duhovna maternica, i u kojem će se otkriti kvalitet davanja. Kao što je rečeno: „Vi ste Mene stvorili”.

Time što mi oslobađamo prostor od želje za primanjem i tako dopuštamo da želja za davanjem raste unutar želje za primanjem, Stvoritelj može da načini jednu formu unutar druge.

Otuda, sav naš rad je jedino rad u grupi. Ukoliko Stvoritelja ne tražim kroz svoje prijatelje, onda to nije zaista Stvoritelj. Čitav svet hoće da se poveže sa Stvoriteljem, da se okrene ka Njemu. Ali, mi možemo da vidimo koliko su ti pokušaji beznadežni. A sve je to zbog toga što ljudi Stvoritelja ne oslikavaju sebi ispravno: kao povezanost između ljudi.

Stvoritelj je kvalitet davanja koji gradimo između sebe na mestu koje oslobađamo od našeg egoizma. Stvoritelja otkrivamo kroz svoje osobine primanja, a koje imaju formu davanja.

Nije moguće postići Stvoritelja bez ljubavi prema stvorenjima. Tako, rečeno je: „Od ljubavi prema čoveku, do ljubavi prema Stvoritelju; od ljubavi stvorenja, do ljubavi Stvoritelja”. To nisu samo lepe reči, već nužan uslov za postizanje istinske otkrivenosti.

Link - Building In The Center Of Ten

Autor:
  Dr Mihail Lajtman


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.