среда, 10. јун 2020.

VREME I PROSTOR U MUDROSTI KABALE



Vreme i prostor u mudrosti kabale

Pitanje: Kako se u mudrosti kabale mere vreme i prostor?

Odgovor: U mudrosti kabale vreme se ne meri astronomskim satima; umesto toga, meri se prema broju duhovnih stanja, koja se nazivaju usponi i padovi.

Vreme je funkcija intenziteta integrisanja osobe u grupu i učestalosti tog integrisanja. Grupa je pojačalo intenziteta Više Svetlosti, i u skladu s tim raste frekvencija integrisanja. Istu udaljenost je moguće preći za deset godina ili za deset minuta.

Duhovna udaljenost se ne meri ni parseksima*, ni kilometrima, ni miljama, ni inčima, već razlikom intenziteta između egoističnih stepena. 

Pretpostavimo da je osoba prvo na nekom stepenu, a kasnije na višem stepenu. Razlika između stepenā je duhovna udaljenost. To znači, udaljenost je razlika između duhovnih potencijala tela, koje se ponekad nalazi u jednom stanju, a ponekad u drugom stanju.


Pitanje: Kakva je veza između vremena i egoizma?

Odgovor: Vreme zavisi od intenziteta rada ega. Osoba može da ubrza ili da uspori vreme; ono se ne menja samo po sebi. Ako osoba ništa ne preduzima – ne napreduje u vremenu. Otuda, duhovno vreme je jednako nuli sve dok osoba ne počne da ga stvara u sebi. Vreme, kao i svaki drugi parametar, zavisi samo od mene.



Kada je osoba unutar grupe, Viša Sila – Svetlost – jeste u središtu grupe, i vreme se određuje prema tome koliko snažno osoba žudi za centrom grupe. To znači da vreme zavisi od snage njene žudnje.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.