петак, 15. мај 2015.

TAČKA U SRCU 7 - Građenje novog sveta

GRAĐENJE NOVOG SVETA



Kada će  stvari ovde konačno biti u redu?
Kada svako od nas bude mislio
ne samo o sebi
već o svakome.


Zato, izaberi život

Mnogi mi se obraćaju zabrinuti za budućnost. Naša budućnost zavisi od razumevanja šta se dešava. Kada razumemo misao stvaranja, otkrićemo da smo srećni, samouvereni i celoviti. 

Sve do 21. veka, mi, u stvari, nismo imali slobodu volje. Razvijali smo se na prinudni, automatizovani način, uz neprestano povećanje egoističnih poriva.  

Sada, kada je ljudski ego kulminirao, nastaje mogućnost za slobodu izbora. Sada se možemo uzdići iznad svoje egoistične prirode i prestati da budemo zavisni od nje. 

Ako iskoristimo tu priliku, uzdićićemo se direktno (i najmanje bolno) do druge prirode, druge dimenzije stvarnosti, drugog osećaja života – u celom obimu stvarnosti, u večnosti i savršenstvu.

Plan prirode će biti izvršen, izabrali mi put svesnog prelaska u višu dimenziju ili ne, kao što je bilo do danas. Međutim, bez našeg učešća to će biti praćeno bolnim uticajem „pritiska evolucije“ na nas. 

Mi smo jedina inteligentna bića na svetu i sve je stvoreno za nas, jer smo mi jedini koji se mogu uzdići do više dimenzije.

Zadatak je ozbiljan, cilj je predivan. Trenutno stanje čovečanstva zahteva traganje; dakle, situacija je povoljna. Zbog toga, ja ne prilazim tome sa strepnjom, već, radije, sa mnogo nade. 



Građenje sveta

Dopuštamo našoj deci 
da se igraju Lego kockama, sklapaju slagalice, rešavaju probleme, 
ukratko da stvaraju.
Tako oni uče.

Stvoritelj je stvorio Stvorenje kao savršeno. 
Ipak, da bi nam dao mogućnost da se uzdignemo 
na Njegov nivo, 
potpuno ga je razbio, 
naniže do stanja našeg sveta,
da bismo mogli ponovo stvoriti to savršeno stanje.

Od odvojenih duša do jedinstva

Samo u skladnoj povezanosti
delova tela 
nastao je zdrav život.
U pravilnoj vezi između ljudi 
otkriva se povezanost
u kojoj je skriven viši život,
osećaj večnosti i celovitosti.
Ćorsokak u kojem smo danas
naglašava potrebu za pomeranjem
iz stanja u kojem su duše razdvojene egom, 
ka stanju jedinstva 
gde otkrivamo viši život.


“Voli bližnjeg svoga kao sebe sama” 
je zakon prirode,
jer priroda je živ organizam 
gde su svi delovi međusobno povezani 


Ekologija — promena percepcije 

Svi naši problemi proizilaze iz našeg viđenja nas kao odvojenihod prirode,razlikujući čoveka od njegovog okruženja. 

Ovakva percepcija prirode navodi nas da smatramo da je sve što nas okužuje podređeno čoveku. Čak i kada brinemo o okruženju, to je samo iz našeg zadovoljstva, a ne iz brige za celokupan sistem prirode.   

Narušavanje ravnoteže zatvorenog sistema prirode proizvodi negativan feedback. I, pošto smo mi rezultat prirode, patimona svim nivoima našeg postojanja. 

Stoga, moramo promenuti naš pristup iz percepcije „zaštita životne sredine“ na percepciju „čovek kao sastavni deo prirode“.

Prema kabali, naše misli i želje su najjače sile u stvarnosti i osnovni su uzrok svih promena u prirodi. Problem je što je uticaj naših misli na prirodu sakriven od nas. 

Kao rezultat toga, mi merimo samo naš spoljni uticaj, kao izduvne gasove i zagađenja, dok unutrašnji uzrok još uvek čeka delovanje iz korena. 

Isplati nam se da prepoznamo
da zaštita okoline
najpre zahteva zaštititu nas samih
on našeg sopstvenog ega.
Što pre to bolje.

Svetska glad nije moranje

Naša planeta može da prehrani
neograničen broj ljudi, 
ukoliko je oni ne ometaju
većse povežu 
širom planete,
poput organa jednog tela. 


Kameno doba u high-techdekoru

S jedne strane, ego je sila koja vodi razvitku. S druge strane, jačanje ega svima nama preti krizama, terorom, čak i svetskim ratom i, suočeni sa takvom situacijom, mi smo bespomoćni. Ako pogledamo u budućnost, izgleda kao da smo se zaista zaputili natrag u kameno doba u high-tech dekoru. 

Kako da izađemo iz ove slepe ulice? Kabala uvodi u naš pogled na svet koncept „hijearhija sila“ koja upravlja svakim od nas posebno, zajedno sa društvom kao celinom. 

Kabala ne uklanja ego već ga radije odeva sveobuhvatnijom silom – namerom (ljubavi i davanja) povrh želje (za primanjem). To je šira percepcija stvarnosti koja prevazilazi ograničenu pecepciju zadovoljenja sopstvenih želja. Kabala nudi inovativni metod koordinacije između ove dve suprotne sile. Objašnjava da ove sile imaju u osnovi različite prirode – prirodu Stvoritelja i prirodu stvorenja. Kada se ne nadmeću, već ujedinjuju, nastaje savršeno i večno stanje. 


nastaviće se








Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.