субота, 27. децембар 2014.

OTKRIVAJUĆI POVEZANOST SA DRUGIMA

5 MINUTA SVETLOSTI



Mi zapravo imamo cilj tokom studija na način koji slijedi. Želim da primim, želim da razumijemo i osjetim unutar sebe. Želim da osjetim unutar svoje suštine, unutar sebe. Samo unutar sebe na način da mi se Svjetlosot otkrije.

To nije ono kad ja počnem da zamisljam neke stvari. Na ovaj način počnemo da učimo bez da zaboravimo na jednistvo i povezanost medju nama. Kad je povezanost razbijena, naše posude su razbijene - što znači da je razbijenost nešto što treba da otkrijem. Iz te razbijene veze nastaje prava povezanost. To je ono što treba da osjetim. Oba ta osjećanja treba da egzistiraju u meni, kao svjetlo i tama. To ce mi donijeti formu slova i povezanost sa drugima. To je posebna povezanost izmedju iskvarenog i ispravljenog klija. Kroz oboje postižemo jednistvo i povezanost medju nama sve u cilju da se bude bliže Stvoritelju. Unutrašnje otkriće i jako osjećanje otkriva se u toj materiji.

Mjesto gdje pronalazim svoju ispravku je u stavu i odnosu prema drugima. Da bi otkrio šta treba ispraviti, gdje svjetlo treba da dodje, moramo vidjeti svoj stav i odnos prema drugima. Razmišljajući o tome, vi vidite kako ste udaljeni, kako vas to odbija, ne želite ništa čuti o tome. Kada se probudite, vi odmah pronalazite mjesto gdje svjetlost treba da dodje.

Nema odsustva u duhovnom

Da li je tačno da je cilj stvaranja volja za primanjem, stvar namjere - ega. Ego je namjera, ali namjera sama po sebi. Da bi se povećala želja, ego se jača. Želja za primanjem može biti mjerena millionom. Da li milion dolara ili milion tona nebitno. Ukoliko je to volja za primanjem, to je ego. Ako se taj isti milion odnosi na volju za davanjem to je Svjetlost.

Jednom kad promjenimo egoizam u altruizam da li mi brišemo bukvalno ego? Da. Ne poništavamo želju vec ego. Sačekajte, kako ovo da vam kažem…

Prethodna forma nije poništena već prekrivena novom formom. Nema odsustva  u duhovnom.

Kad kažemo da je nešto poništeno to znači da tama mora uvijek postojati, jer nasuprot njoj mi moramo osjetiti svjetlost. Ako poništimo mržnju poništavamo i ljubav. Do kraja ispravke obje linije moraju postojati i time one rastu iz svoje suprotnosti. Andjeo smrti na kraju se pretvara u svetog andjela i u tom širenju idemo ka Stvoritelju.



Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.