субота, 3. јануар 2015.

VEZA SA DUHOVNIM UČITELJEM

5 MINUTA SVETLOSTI
izvor

Pravi kabalist

Pravi kabalist je onaj koji Vas usmjerava isključivo ka Stvoritelju i prije svega to! Ne ka bilo čemu čime treba stvoriti ovaj svijet, samo ka jednom sredstvu u ovom svijetu u odnosu na duhovnost, što je struktura grupe. Grupa znači povezanost duša radi otkrivanja davanja među njima, što se zove Stvoritelj. I kabalist, ono što učite od kabaliste, nije to kako jede ili spava, vi učite to od njega, učite tu vrstu poništavanja. Šta znači poništiti se pred njim? Uglancati mu cipele? Poništiti se pred njim, znači poništiti se pred porukom koju uzdiže ka Vama, sagledati tu poruku bez protivljenja. Prihvatiti je širom otvorenih usta, kao beba, bez kritikovanja. Prije toga treba imati kritiku, kako mi je govorio Rabaš, a i ja sam vama govorio o tome više puta. 

Idite vani i istražite. Ako imate tačku u srcu, odnosno ako osoba ima istinsku tačku u srcu, neće biti u stanju da pobjegne od osobe koja mu otkriva istinu. Šta je istina? Nisam ja, već sila davanja koja se zove Stvoritelj, koji se otkriva kroz poruku da voliš svoje prijatelje kao sebe. Voli bližnjeg kao sebe samog kroz grupu, i to je to! Ako slušate nešto tako, vremenom uviđate da je to - to i ništa drugo. I studenti i njihovi učitelji su zajedno u tome i pokušavaju da sprovedu te stvari bez ikakve spoljašnje forme; i da se ne vraćaju ničemu osim tome; i može se reći da imate sreće i na pravom ste mjestu. I tada nema toga što Vas može uvjeriti, što može bilo što garantovati, sve ostalo zavisi od vas i tu počinje sloboda izbora. I u tome je značaj toga da  se poništite pred kabalistom. 

Vi, učitelj i Stvoritelj

Predavač crta i objašnjava. Ovo je Vaše stanje, a ko ste vi? Vi ste tačka u srcu, a odmah pored Vas je stanje koje se zove učitelj i tu je jedno više stanje, to je Stvoritelj. Po čemu je učitelj poseban? Po tome što ostvaruje neku vrstu kontakta sa vama, neku vezu i on to radi sa namjerom. Ukoliko vi ne čekate na to, kada vam on kaže da treba da izjednačite sa tim, to znači njegovu naredbu. Ukoliko se ne izjednačite sa tim, kako možete bilo što dati, kako možete otići naviše gdje nalazite Stvoritelja. Vi morate postići minimum  duhovne svijesti.

Kao beba

Šta možemo dobiti od ovog članka, učeći osnove kabala. Da osoba mora slušati ono što joj učitelj govori, prihvatiti to i brinuti o tome onoliko koliko može, uz sav svoj trud, iznad svog korporealnog uma, iznad svog individualnog shvatanja pokoravajući se, prihvatajući, ono što mu je rečeno, pokoravajući se grupi. Treba ispitati da nisu izrečene gluposti. On odlučuje, mora donijeti konačnu odluku. Inače, on remeti da odozgo ništa ne dobije; tada ne može ništa da primi, da dobije, ne otvara usta nije kao beba, a ako ne otvori usta, onda se ne slaže sa tim da dobije ono što mu se daje.



Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.