недеља, 4. јануар 2015.

JEZIK DAVANJA

5 MINUTA SVETLOSTI



Smjernice za učenje jezika Kabale

Postoje li neka jasna i brza pravila da se uči jezik, da bi se znao jezik pravilno? To je jezik davanja, iako se zove jezik kabale - što znači primanje. Svi jezici govore o tome kako davati, dakle, ono što treba jeste, da dok slušate, uvijek budete spremni, da saslušate savjete kako da imate želju za davanjem, kako da dajete.

Program učitelja za povezivanje sa Stvoriteljem

Ako osoba postigne duhovnost kroz jezik Biblije, da li je ona dostigla i jezik kabale takodje ili mora da to dobije kroz kabaliste, iako ona sama po sebi ima vec dostignutu duhovnost?

Dakle vi morate da apsorbujete jezik, što bi značilo, da apsorbujete program koji radi kod nekog, unutar nekog, ali kod vas još ne funkcionise. Kroz sve te primjere koje pokušavate da prekopirate kod sebe, da prekopirate i taj program. To je to što vam je dato. Ako ne, onda barem za nekog ko se nalazi pored vas kao primjer ovdje na ovom svijetu gdje on djeluje na vaša čula kroz koja vi i u koja želite da prodje to do vas, vi se tu držite za njegov odnos ka duhovnom, uprkos svim spoljnim uticajima van toga koje potpuno blokirate.

Vaš put u Njegovu unutrašnjost bez toga, jer kad vam Stvoritelj ne bi pružio takav primjer, bilo bi kao da bi vas ostavio potpuno odvojenog u duhovnosti  beznadežno.

Šta vam On daje tu?

On vam daje knjige. Nećete ništa moći duhovno da izvučete iz tih knjiga, nikada. Ne postoji tako nešto, koliko god da pokušavate da učite, koliko god neće biti uopšte vrijedno. Ne može se mudrac naučiti.

Sad prijatelji, neće moći da vam budu primjer, oni još nisu usvojili program - da želja za davanjem bude osnova života. Samo pod uslovom, da osoba poništi taj ego i probije taj zid da bi vidjela unutrašnjost Učitelja, ali nije jednostavno. Zaista nije jednostavno. On postaje integrisan sa njegovim duhovnim posmatranjima do te mjere, da on to može. Ako vi to shvatite to i uhvatite to, taj program, prihvatite Učiteljeve povezanosti sa Stvoriteljem, bar do neke mjere,  tada tek tada možete nastaviti dalje.

Nivo govora

Pitanje: Čuo sam nešto što me je malo uznemirilo: knjige možete da čitate koliko želite - nećete ništa naučiti, prijatelji – oni nemaju davanje, ne ugledajte se na njih? Morate da… 

Rav odgovara: Ne, ne, ne. Shvatite me, ja ne zabranjujem te stvari, samo kažem, te stvari ne ukidam, ne poričem, samo kažem da poput onoga što nam je On napisao, da jezik kabala i ostali jezici takodje, samo kroz taj način možete da apsorbujete taj jezik samo kroz taj način. Poput ovog našeg jezika u svijetu, samo na taj način možete naučiti jezik, samo od nekoga ko ga već govori. Ukoliko ste okruženi samo životinjama, vi ćete razumjeti samo jezik životinja. Morate da dobijete taj jezik, da vam se prenese od strane nekog ko ga već govori, neko ko će vas naučiti kako da govorite. To je sve.

Sad, šta je jezik? Jezik je ono čime komuniciramo izmedju ljudi. Dakle, šta je jezik je kojem vas uči Ucitelj? To je, kako da komuniciramo sa Stvoriteljem. To je kao unutrašnji program, kako da se povežete sa Njim.


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.